Cum să ai mai mulţi cititori pe blog ?

De la naştere omul a venit pe acest pământ cu o serie de întrebări. În paranteză fie spus, datorită faptului că numărul acestora este mult mai mare decât cel al răspunsurilor găsite, cineva a lansat teoria cum că o întrebare bine pusă ar echivala cu un răspuns pe jumătate dat, sau pe trei sferturi dat, sau în altă proporţie, în orice caz ideea e că în felul acesta nu ne mai simţim mici şi ignoranţi având atâtea necunoscute. De fapt, dacă o întrebare echivalează cu o jumătate de răspuns, atunci două întrebări echivalează cu un răspuns întreg şi dacă avem să zicem o mie de dileme despre lumea asta înseamnă că avem echivalentul a 500 de răspunsuri şi suntem foarte deştepţi. Iar dacă avem şi trileme în loc de dileme, ni se ridică totul la pătrat. Sau la cap. Sau la ceva combinaţie a ambelor.

Dar să revenim la oile noastre. Despre ce dicutam? A, da, despre cum să îţi măreşti traficul pe blog. Noroc că am scris mai sus, că altfel, deseori mă iau cu vorba şi ajung în alt loc. Deci să revenim de unde-am plecat, esenţa progresului. Ziceam că una din întrebările fundamentale ale bloggerului, mai ales începător, este cum să aibă mai mulţi vizitatori sau trafic pe blog, cum să aibă succes cu blogul.

Dacă veţi avea curiozitatea să faceţi nişte preumblări nocturne matinale cu amicul Gogu veţi observa o serie de răspunsuri pe tema asta, mai mult sau mai puţin pertinente, de la mai mult sau mai puţin bloggeri. O parte din ele se leagă de conţinut: să scrieţi lucruri interesante, originale (adică de la voi, nu cu copy/paste), să daţi o notă personală articolelor, să le presăraţi cu umor, să scrieţi mai des decât din haşti în paşti (pe principiul că oricât de bun ar fi sexul, de două ori pe an nu prea merge) etc. Alte răspunsuri privesc ambalajul: să aveţi o temă simplă, plăcută ochiului, care să se încarce rapid, fără zorzoane sau beculeţe în plus, să folosiţi paragrafe şi altele. În fine, alţi autori sugerează să vă promovaţi blogul înscriindu-l în directoare web, comentând la alţii, optimizându-l pentru Google (SEO), în general făcându-l cunoscut, argumentând că degeaba aveţi un conţinut de calitate şi frumos ambalat dacă nu ştie nimeni de el. Ar mai fi aici ideea cu lipit afişe în staţiile de tramvai, dar să trecem peste.

Însă toate metodele de mai sus implică un efort care trebuie susţinut pe o anumită perioadă de timp, să zicem, minim un an, pentru a da rezultate. Evident că ele nu vor mulţumi pe aceia care caută să obţină un succes rapid sau care, chiar încercându-le, din diverse motive nu au făcut mare brânză cu ele. Drept pentru care m-am gândit să vă aduc la cunoştinţă o altă metodă, tare de tot. Beton.

O floare de lotus aflată într-o poieniţă izolată dintr-o pădure prin care nu trece hăt nimeni, mai este ea frumoasă şi parfumată, fără să fie nimeni în ochii căruia să se reflecte acea frumuseţe şi în nasul căruia să se dizolve acel miros? Sau: opera unui artist poate fi genială dacă nimeni nu o citeşte sau n-a auzit vreodată de ea? Mai departe: un blog este el cât de cât răsărit dacă nu apare în topul blogurilor de pe fain?

Evident că nu. Toate aceste calităţi sunt valabile atât timp cât există cineva care să le perceapă, ele au valoare doar în ochii, nasul, urechile, sau într-un cuvânt mintea observatorilor. Păi dacă tot îi spune minte, nu vă sună asta a ceva indicaţie?

Metoda este următoarea. Scoateţi orice script de monitorizare a traficului de pe blog şi apoi proclamaţi-vă cel mai citit blogger din blogosferă. Adică, pur şi simplu, voi aveţi cel mai mare trafic. Ei? Este că-i simplă? Nu e mult mai uşor decât să chiar munciţi pentru a scrie ceva de calitate pe blogul ăla? De ce să vă chinuiţi? Pur şi simplu afirmaţi că aveţi N cititori pe blog şi gata, îi veţi avea, cel puţin în ochii celor care vă vor crede. După cum observaţi, metoda este atât de flexibilă încât vă permite nu doar să afirmaţi că aveţi mai mulţi vizitatori ca luna trecută sau că blogul a devenit mai popular, dar puteţi chiar formula cifra exactă, care poate fi cât doriţi voi de mare. Comparaţi asta cu eforturile de a obţine această cifră în mod real, obiectiv. Şi la urma urmei pentru ce, că poate o obţineţi şi tot nu vă crede lumea? Nu se spune că frumuseţea e în ochii privitorului?

Deci ce părere aveţi? Apropo, metoda este folosită cu succes pe cel puţin un blog. Cum care? Cel mai bun blog din blogosfera românească! Cum adică nu-l ştiţi? Incultivaţilor! Animalelor care sunteţi voi vite! Ia puneţi mâna pe nişte cărţi şi apoi, dacă aveţi noroc, puteţi începe să aspiraţi la statutul de oameni!

Cam atât pe ziua de azi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime, off-topic, indecente sau cu link-uri care nu sunt în context vor fi cel mai probabil şterse.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.