Un miracol

Într-un articol anterior scriam despre "serviciul" unor copii de ţigani care îţi duc coşul când ieşi de la super-market. Aici voi scrie despre cerşetori.

Astăzi am aşteptat puţin o maşină în faţa băncii. Lângă mine era un cerşetor care aparent nu poate merge şi pe care îl ştiu din vedere deoarece l-am observat în mai toate zilele aglomerate, cum a fost şi cea de azi. Cât am stat eu acolo, am numărat în jur de şapte persoane care s-au oprit şi i-au dat ceva. Majoritatea o bancnotă de un leu. Tipul a observat că îl filez aşa că a început să tragă şi el cu coada ochiului la mine. După circa opt minute a venit maşina şi am plecat. Aşadar, 6 lei în 8 minute. Faceţi voi calculele. Dvs câştigaţi atât? Ce spun aici nu este din filme sau din auzite. Este pe bune. V-aţi gândit până acum serios cât câştigă un cerşetor? Chiar în perioada de criză?

Eu nu îl acuz pe cerşetor de nimic. El doar a observat o oportunitate şi a fructificat-o. Eu mă minunez de prostia umană. Atunci cum să te mai indignezi când, spre exemplu, îţi cere cineva un leu, tu îi dai 50 de bani iar el îi ia şi joacă fotbal cu ei spunând: "Numai atâţia?..."

Dar, cine ştie, poate nu e bine să gândim aşa. Pentru că au handicapurile pe care le au. Cine suntem noi, bieţi oameni, să vorbim astfel despre ei, când, iată, în plin secol 21, însăşi CERUL se îndură şi, din când în când, mai realizează câte un miracol:

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime, off-topic, indecente sau cu link-uri care nu sunt în context vor fi cel mai probabil şterse.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.