RObotzi

ROBOTZI este un serial animat românesc produs de Creative Monkeyz (Maimuţele Creative). Lansat pe 20 ianuarie printr-un episod pilot (cu nr. 0), serialul a ajus la episodul nr. 4 şi în fiecare joi este urcat un nou episod pe YouTube. A devenit atât de popular încât te loveşti de el foarte des pe bloguri şi reţele de socializare. Despre ce este vorba?

Din prezentarea introductivă aflăm că cei doi protagonişti ai lui sunt MO (primul robot cu burtă - ruginit pentru că bea) şi F.O.C.A. (fabricat original cu aluminiu). Cei doi sunt primii roboţi (de talie mică) fabricaţi în România. După o scurtă perioadă de glorie, apar primii roboţi de talie mare, iar MO şi F.O.C.A sunt "uitaţi" într-un depozit al INR (Institutul Naţional de Robotică), de a cărui bună funcţionare ei trebuie să se asigure.

Episoadele sunt foarte scurte. Să urmărim unul:Din punct de vedere tehnic, serialul este foarte bine realizat pentru nişte tineri amatori pasionaţi de grafică pe calculator. Coloana sonoră şi expresivitatea lui MO sunt două argumente în această direcţie. Este foarte dificil să realizezi o animaţie de acest tip fără suport sau resurse tehnice profesionale. Urmărite cu atenţie, anumite episoade par să conţină un "sâmbure filosofic", o idee ascunsă în una din replicile protagoniştilor, sau cel puţin asta pare să fie intenţia autorilor. Din păcate, remarcile pozitive se opresc aici. Serialul este totuşi, în mare parte, slab. Limbajul este foarte urât, cu multe beep-uri (episodul exemplificat face excepţie). Dialogurile se înscriu în acest model "de cartier" folosit din ce în ce mai mult de tinerii de astăzi. Mă opresc aici.

Pe YouTube, episodul pilot are 368 de voturi împotrivă (dislikes) şi 16121 voturi pentru (likes). Ceea ce mă face să afirm că este un serial reprezentativ pentru tânăra generaţie de astăzi. Însă partea pozitivă este că gheaţa a fost spartă. Să sperăm că vor urma şi alte grupuri cu alte seriale mai frumoase şi educative. Până atunci, vă las cu un alt clip al celor de la Creative Monkeyz:

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime, off-topic, indecente sau cu link-uri care nu sunt în context vor fi cel mai probabil şterse.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.