Teoria conspiraţiei

Merg regulat (cam zilnic) la bancă. În afară de glumele şi discuţiile degajate cu persoana care se ocupă de mine şi de faptul că în bancă mai este o frumuseţe de fată pe post de consilier cu care mai schimb zâmbete şi strâmbături de fiecare dată când am ocazia, lucrurile sunt destul de uniforme acolo. Astăzi însă s-a întâmplat ceva funny.

Depuneam o sumă de bani când, la ghişeul de schimb valutar, apare un bărbat între două vârste (A şi B) pentru a schimba nişte bani. Tipul îi înmânează banii casieriţei şi aceasta îi cere buletinul (lucru necesar la operaţiuni valutare). La care respectivul îi spune cu o voce semi-ironică-semi-gravă şi pe un ton scăzut că buletinul nu se dă decât la poliţie şi cum vine asta, el trebuie să le spună lor cum stă treaba? Ştie dânsa de ce nu se dă buletinul, nu? Casieriţa e o persoană simţită. La început nu a ştiut cum să reacţioneze, apoi i-a spus că are nevoie de buletin pentru a face operaţiunea, dar el nu şi nu. Până la urmă a scos buletinul dar nu i l-a arătat decât prin geam, de la distanţă. A zis că este dispus să îi spună seria şi numărul de buletin dar nu şi CNP-ul!! Între timp tonul acelui ins a devenit tot mai ridicat astfel încât paznicul băncii s-a poziţionat strategic lângă el. Până la urmă, văzând că nu rezolvă nimic, a cerut banii înapoi ameninţând că îi va schimba la bişniţari iar tipa se va alege cu o sesizare. După ce a ieşit, personalul băncii, în mare parte feminin, ca şi o bună parte din clienţi au izbucnit în râs. Rău e când râd femeile de tine.

Acum, stau şi eu ca românul şi cuget. Ce-o fi fost în mintea lui? Buletinul nu îl lăsa la amanet la casieriţă ci doar i-l înmâna pentru a-i fi verificată identitatea şi eventual pentru a fi înregistrat în baza lor de date. Procedura este standard. Dacă s-a gândit cumva că lăsând buletinul se va deconspira şi va putea fi urmărit de Big Brother, atunci a greşit perioada cu câţiva zeci de ani. Astăzi, când telefoanele sunt înregistrate şi ascultate, când orice tranzacţie cu cardul este înmagazinată pe suport electronic, când GPS-ul din maşină poate fi urmărit prin satelit, frica de a prezenta buletinul la o casă de schimb valutar este cea mai bună glumă. Dar poate că omul nostru a avut alte probleme. Neştiind, speculez şi eu.

Şi un film mai vechi pe tema asta care mie mi-a plăcut:

6 comments:

 • anca giura | 23.02.2011, 09:33

  Reporter trebuia să te faci. M-ai ,,şocat'' cu mersul tău aşa frecvent la bancă.:) Eu mă plictisesc la bancă, nu merg des. Dar şi eu am un casier preferat. ( Banca e la două minute de unde locuiesc eu). Dimineaţa, casierul merge să-şi ia cafea sau brioşe de la un magazinaş, eu trec cu maşina spre serviciu. Ne salutăm ca doi vechi prieteni. Este un bărbat care nu corespunde gusturilor mele, eu fiind şi măritată bine de tot, dacă mai trebuia s-o spun, dar eu îl salut pentru că este atât de bine educat când vorbeşte cu clienţii. E omul ,,cu care lucrez'' operativ şi agreabil, deci îmi face plăcere să-i arăt că-l recunosc şi că-l respect pentru munca sa.

 • Lotus | 23.02.2011, 11:15

  Să ştii că, poate contrar opiniei majoritare, am văzut multe persoane care lucrează la banci şi care sunt oameni foarte frumoşi. Nu genul de funcţionari ţâfnoşi la care ai fi tentat să te aştepţi.

 • anca giura | 23.02.2011, 12:07

  Apropo de frumuseţe atunci,... eu sunt imperfectă( citeşte...măritată, hihihi). Cu toată acestă imperfecţiune,,estetică'', îndrăznesc să-ţi cer să mă ajuţi la ananghie.:) Nu-mi zici şi mie când ai timp( pe blogul meu) cum ai reuşit să faci şmecheria cu ,,read more'' de ţi-ai scurtat postarea, că eu n-am reuşit încă...

 • Lotus | 24.02.2011, 19:37

  eva: Caută acest buton în editorul de pe blogger. Dacă nu îl vezi, probabil ai selectat vechiul editor. Îl poţi schimba de la setările de bază ale blogului. Dacă nu reuşeşti, spune-mi.

 • anca giura | 25.02.2011, 16:08

  Da, am acel buton. Îţi apare o linie punctată şi apoi? Deja m-a plictisit, iritat, tehnologia, recunosc.:)

 • Lotus | 25.02.2011, 20:30

  Acea linie punctată este ceea ce doreşti tu. Insereaz-o acolo unde vrei să apară "Citeşte mai departe" pe blog. De fapt, mesajul implicit este "Aflaţi mai multe". Îl poţi modifica dacă vrei de la setările blogului: Design -> Elemente de pagină -> Postări de blog -> Editaţi.

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime, off-topic, indecente sau cu link-uri care nu sunt în context vor fi cel mai probabil şterse.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.